signeersessies 2023


Van Bael, Steve

Steve groeide op met de strips van Kiekeboe en Jommeke. Vandaar dat hij reeds vanaf zijn 5de een grote belangstelling kreeg om zelf strips te tekenen. In stripstudio Studio Max! zet hij zijn eerste stappen in de stripwereld als decortekenaar en inkter in het album De grappenkermis van Stam & Pilou. In 2005 legde hij zich toe op zijn eigen reeks Link. Van 2006 tot oktober 2007 wijdde hij zich aan Kiekeboe, maar dan als potloodtekenaar van de albums op schetsen van Merho. In 2007 zette hij zijn eigen reeks verder. Sinds het vierde kwartaal van 2019 werkt Steve opnieuw mee als potloodtekenaar aan De Kiekeboes.

Bron: Catawiki

Vukic, Bojan

Bojan Vukić is een striptekenaar uit Zajecar, Servië. In 2010-11 was hij de tekenaar van de strip "De Ouden" (Reeks 1800) bij de Franse uitgeverij Soleil, met Jean-Marc Lainé, "De terugkeer vanDorian Gray" met Stéphane Betbeder in 2012 en "Merlijn - De profeer" met Jean-Luc Istin, sinds 2013. Daarenboven tekende hij ook verschillende albums in de reeksen "Elfen", "Magiërs", "Orks&Goblins", "De Meester inquisiteurs" en "Orakel".

Bron: bedetheque.com

Du Caju, Thomas

Thomas Du Caju werd in 1970 geboren in Oostende. Hij studeerde plastische kunsten aan de Sint-Lucas Hogeschool voor de Kunsten in Gent. Hij ging aan de slag als commercieel kunstenaar, en deed storyboards, lay-outs en decor-ontwerpen voor animatieprojecten als 'Ivanhoe', 'Winitoons' en 'Turtle Island' via Graphics & Animations in Antwer-pen. Vanaf 1999 was hij zeven jaar in dienst bij Studio 100, waar hij zich specialiseerde in 3D-werk (CGI). Du Caju richtte zich uiteindelijk op strips, en pro-duceerde vier boeken van de misdaad-strip 'Sabbatini' in samenwerking met schrijver Luc Morjaeu bij Dupuis. Hij was enkele jaren een van Merho's assisten-ten bij 'Kiekeboe'. Ook maakte hij sa-men met schrijvers Jean-Pierre van Rij-keghem en Pat van Beirs 'Betty & Dodge' voor Standaard Uitgeverij. 

Bron: Lamiek.net

Steenhaut, Dieter (onder voorbehoud)

Dieter Steenhaut is striptekenaar, illus-trator en muziekproducer. In 2020 slaat hij de krant open en valt zijn oog op een krantenadvertentie: ‘Nieuwe tekenaar van Jommeke gezocht’. Op hetzelfde moment loopt hij stage bij cartoonist Lectrr. Na een aantal selectierondes krijgt hij de dag voor zijn afstuderen telefoon van Standaard Uitgeverij met de boodschap dat hij enkele weken la-ter mag beginnen in de studio. Samen met collega’s Philippe Delzenne en Gerd Van Loock vormt hij het tekenteam van Jommeke. Daarnaast maakt hij in 2021 zijn debuut als illustrator bij Standaard Uitgeverij met het jeugdboek Duupje dat hij samen met auteur An Swartenbroekx een nieuw leven geeft.

Bron: standaarduitgeverij.be

Cornelis, Patrick

Grafisch ontwerper Patrick Cornelis was achter de schermen al lang bezig met striptekenen, maar vond met Virus eindelijk een verhaal dat hij met passie wilde vertellen. Virus is een onvervalste zombiestrip, maar gebruikt daarnaast elementen uit magische fantasy. Het resultaat is een uniek product dat zich niet onderdoet voor een hoop inter-nationale horrorstrips. De reeks is afgerond en kan aangekocht worden in een mooie verzamelbox. Zijn nieuwste reeks "Waldin" een epos dat zich afspeelt in de fantasy wereld doet het ook erg goed. Deel 4 van deze reeks staat alvast op de planning voor 2022.Krstić, Vladimir (Laci)

Laci is een internationaal gepubliceerde Servische strip- en beeldromanschep-per, schilder en illustrator. Hij is vooral bekend van de stripreeksen "Sherlock Holmes" (2010-, geschreven door Sylvain Cordurié) en "Magiërs"(geschreven door Istin).
Hij was een van de oprichters van de Vereniging van stripkunstenaars van Servië.
Bron: Wikipedia


Laureysens, Walter

Walter Laureysens, pseudoniem Walte-rell (Antwerpen, 4 noveber 1948) is een Vlaams striptekenaar. Na zijn studies op de Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen werd hij medewerker van Studio Vandersteen en schetste in totaal 197 albums voor de Duitse Bessy-reeks. Als freelancer illustreerde hij voor verschillende educatieve uitgeverijen. Toen in 1978 een medewerker van het tijdschrift Essef hem voorstelde om voor dat blad een strip te ontwerpen, bedacht hij de serie Killroy was here. Sinds 2004 herwerkt hij de serie tot ongeveer acht albums, en geeft ze uit in eigen beheer.

Bron: wikipedia

Swolfs, Yves

Yves Swolfs is een Belgisch stripteke-naar en scenarioschrijver. Hij is vooral bekend voor zijn reeksen Durango, De Prins van de Nacht en Legende.
Swolfs studeerde eerst journalistiek voor hij aan een tekenaarsopleiding be-gon in het Sint-Lucas-instituut te Brus-sel. In 1980 maakt hij Sterven als een hond in de sneeuw, het eerste verhaal in de reeks Durango, een westernstrip. De reeks werd meteen enthousiast onthaald. In 1988 volgde de reeks Dampierre. De jager, het eerste deel van de reeks Prins van de nacht ver-scheen in 1994 en werd goed ontvang-en. Van de serie Legende, een fantasyreeks, verschenen tussen 2003 en 2014 zes delen. Daarnaast schreef hij ook scenario's voor de reeksen Vlad en James Healer.

Bron: wikipedia

Proost, Bart & Barcas

Proost is geboren in Turnhout, maar groeide op in Neerpelt en is sinds 2009 officieel stadstekenaar van zijn woon- plaats Lommel. Hij is vooral bekend van de stripreeks Alexander De Grote en het oneshot "Alleen op de wereld". 
Alexander De Grote is een stripfiguurtje dat het bekende historisch personage parodieert. In 2011 verscheen het eer-ste gag-album. In 2013 verscheen het tweede humoristische avonturenalbum ‘De Sandalen van Hermes’. In februari 2016 verscheen het derde Alexander-album ‘Het Raadsel van de Sfinx’, wederom een komisch avonturen-verhaal. In oktober 2017 kwam bij dezelfde uitgeverij het gagalbum 'De Kleine Alexander' uit, een deels edu-catief gag-album over de jeugd van de jonge Alexander.


Janssens, Stef

Stef heeft al heel zijn leven een passie voor tekenen en verhalen vertellen. Dat in combinatie met zijn interesse voor geschiedenis, leverde reeds twee stripverhalen op: Nooit Meer Oorlog en Alle Grenzen Voorbij.

Zijn ambitie is om zijn creatieve ideeën te blijven ontwikkelen en zich daarbij te laten inspireren door geschiedenis.


To be continued...