signeersessies 2023

Boodschap voor onze trouwe bezoekers

Bij het verschijnen van onze beurseditie proberen we telkens de auteur uit te nodigen om deze te komen signeren. Bij het album van Air America was dit niet mogelijk maar we kunnen met dank aan auteur Julien Lepelletier nu toch een tekening geven bij het album.

Mensen die ons trouw gesteund hebben en dus ook vorig jaar dit album gekocht hebben, kunnen hun tekening ophalen mits ze het bewijs van aankoop meebrengen : hetzij het album zelf – hetzij een foto van de pagina met de nummering duidelijk leesbaar.

De tekeningen zijn genummerd – u zal dus de tekening krijgen die overeenkomt met het nummer van het aangekochte album.

Het album is ook nu nog verkrijgbaar met losse tekening voor € 75.

Vukic, Bojan

Bojan Vukić is een striptekenaar uit Zajecar, Servië. In 2010-11 was hij de tekenaar van de strip "De Ouden" (Reeks 1800) bij de Franse uitgeverij Soleil, met Jean-Marc Lainé, "De terugkeer vanDorian Gray" met Stéphane Betbeder in 2012 en "Merlijn - De profeer" met Jean-Luc Istin, sinds 2013. Daarenboven tekende hij ook verschillende albums in de reeksen "Elfen", "Magiërs", "Orks&Goblins", "De Meester inquisiteurs" en "Orakel".

Bron: bedetheque.com

Du Caju, Thomas

Thomas Du Caju werd in 1970 geboren in Oostende. Hij studeerde plastische kunsten aan de Sint-Lucas Hogeschool voor de Kunsten in Gent. Hij ging aan de slag als commercieel kunstenaar, en deed storyboards, lay-outs en decor-ontwerpen voor animatieprojecten als 'Ivanhoe', 'Winitoons' en 'Turtle Island' via Graphics & Animations in Antwer-pen. Vanaf 1999 was hij zeven jaar in dienst bij Studio 100, waar hij zich specialiseerde in 3D-werk (CGI). Du Caju richtte zich uiteindelijk op strips, en pro-duceerde vier boeken van de misdaad-strip 'Sabbatini' in samenwerking met schrijver Luc Morjaeu bij Dupuis. Hij was enkele jaren een van Merho's assisten-ten bij 'Kiekeboe'. Ook maakte hij sa-men met schrijvers Jean-Pierre van Rij-keghem en Pat van Beirs 'Betty & Dodge' voor Standaard Uitgeverij. 

Bron: Lamiek.net

Marchal, Bertrand 

Bertrand Marchal, geboren op 1 mei 1974 in Verviers in de provincie Luik, is een Franstalige Belgische striptekenaar. In 2005 begon de samenwerking met scenarist Rodolphe en samen produ-ceerden ze de serie Frontière, die vijf albums omvatte en tot 2007 liep in de collectie "Polyptyque", uitgegeven door Le Lombard. Leo voegde zich vervol-gens bij hen voor Namibië, het tweede seizoen van Kenia, een vijfdelige serie die van 2010 tot 2015 werd gepubliceerd door Dargaud. Na Kenia, Namibië en het Amazonegebied gaan de avonturen van Kathy Austin - de MI6-agente - dit keer verder in Schotland.


Bron: wikipedia

Cornelis, Patrick (vanaf 12u)

Grafisch ontwerper Patrick Cornelis was achter de schermen al lang bezig met striptekenen, maar vond met Virus eindelijk een verhaal dat hij met passie wilde vertellen. Virus is een onvervalste zombiestrip, maar gebruikt daarnaast elementen uit magische fantasy. Het resultaat is een uniek product dat zich niet onderdoet voor een hoop inter-nationale horrorstrips. De reeks is afgerond en kan aangekocht worden in een mooie verzamelbox. Zijn nieuwste reeks "Waldin" een epos dat zich afspeelt in de fantasy wereld doet het ook erg goed. Deel 4 van deze reeks staat alvast op de planning voor 2022.Krstić, Vladimir (Laci)

Laci is een internationaal gepubliceerde Servische strip- en beeldromanschep-per, schilder en illustrator. Hij is vooral bekend van de stripreeksen "Sherlock Holmes" (2010-, geschreven door Sylvain Cordurié) en "Magiërs"(geschreven door Istin).
Hij was een van de oprichters van de Vereniging van stripkunstenaars van Servië.
Bron: Wikipedia


Laureysens, Walter

Walter Laureysens, pseudoniem Walte-rell (Antwerpen, 4 noveber 1948) is een Vlaams striptekenaar. Na zijn studies op de Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen werd hij medewerker van Studio Vandersteen en schetste in totaal 197 albums voor de Duitse Bessy-reeks. Als freelancer illustreerde hij voor verschillende educatieve uitgeverijen. Toen in 1978 een medewerker van het tijdschrift Essef hem voorstelde om voor dat blad een strip te ontwerpen, bedacht hij de serie Killroy was here. Sinds 2004 herwerkt hij de serie tot ongeveer acht albums, en geeft ze uit in eigen beheer.

Bron: wikipedia

Swolfs, Yves

Yves Swolfs is een Belgisch stripteke-naar en scenarioschrijver. Hij is vooral bekend voor zijn reeksen Durango, De Prins van de Nacht en Legende.
Swolfs studeerde eerst journalistiek voor hij aan een tekenaarsopleiding be-gon in het Sint-Lucas-instituut te Brus-sel. In 1980 maakt hij Sterven als een hond in de sneeuw, het eerste verhaal in de reeks Durango, een westernstrip. De reeks werd meteen enthousiast onthaald. In 1988 volgde de reeks Dampierre. De jager, het eerste deel van de reeks Prins van de nacht ver-scheen in 1994 en werd goed ontvang-en. Van de serie Legende, een fantasyreeks, verschenen tussen 2003 en 2014 zes delen. Daarnaast schreef hij ook scenario's voor de reeksen Vlad en James Healer.

Bron: wikipedia

Proost, Bart & Barcas

Proost is geboren in Turnhout, maar groeide op in Neerpelt en is sinds 2009 officieel stadstekenaar van zijn woon- plaats Lommel. Hij is vooral bekend van de stripreeks Alexander De Grote en het oneshot "Alleen op de wereld". 
Alexander De Grote is een stripfiguurtje dat het bekende historisch personage parodieert. In 2011 verscheen het eer-ste gag-album. In 2013 verscheen het tweede humoristische avonturenalbum ‘De Sandalen van Hermes’. In februari 2016 verscheen het derde Alexander-album ‘Het Raadsel van de Sfinx’, wederom een komisch avonturen-verhaal. In oktober 2017 kwam bij dezelfde uitgeverij het gagalbum 'De Kleine Alexander' uit, een deels edu-catief gag-album over de jeugd van de jonge Alexander.


Janssens, Stef

Stef heeft al heel zijn leven een passie voor tekenen en verhalen vertellen. Dat in combinatie met zijn interesse voor geschiedenis, leverde reeds twee stripverhalen op: Nooit Meer Oorlog en Alle Grenzen Voorbij.

Zijn ambitie is om zijn creatieve ideeën te blijven ontwikkelen en zich daarbij te laten inspireren door geschiedenis.


Marcos, Ramón

Ramón Marcos, een Spaanse kunste-naar geboren in 1962, heeft een indruk-wekkende carrière als illustrator, gra-fisch ontwerper en striptekenaar. Zijn bekende werken zijn onder andere de series Les Suceurs en L'OEil du ser-pent, gepubliceerd in respectievelijk de maandbladen Cairo en Cimoc. Hij heeft ook het stripboek Opium gemaakt, gebaseerd op zijn gelijknamige persona-ge, dat werd uitgegeven door Norma Editorial en EL Patito Editorial. Daarnaast heeft hij aan kinderseries gewerkt, waaronder Silvana la fille de l'explorateur en La Vie de mère. Zijn recente werk omvat Duinkerken - Juin 1940, het vijfde deel van de serie Champs d'honneur, geschreven door Thierry Gloris en uitgegeven door Delcourt. 

Bron: Bedetheque.com


Louwes, Stephan & Johan Vandevelde

Stephan Louwes (Leuven, 1993), studeerde af aan de LUCA School of Arts in Brussel. Zijn debuut, een verbeterde versie van zijn masterproject ‘Limbo, Lux in Tenebris’, verscheen in 2019 bij Oogachtend. Hij werkt in de kubus aan de opvolger hiervan. Voor Moon haalt Stephan Lou-wes een andere tekenstijl van stal. De zwart-wit pagina’s met grijstinten zijn schetsmatiger dan de uitvoerig uitge-werkte decors in Limbo. Ook de ken-merkende bruine kleur van de pagina’s in Limbo is hier afwezig. Louwes toont zich met Moonals een rasverteller die de striptaal uitstekend beheerst. Met het vlugge schetskarakter behoudt hij een frisheid en een dynamiek in het album, die het eveneens dynamische scenario dient.

Bron: marcsleen.be & 9ekunst.nl

Verwimp, Kris

Kris Verwimp is een Belgische tekenaar bekend in het underground Heavy Metal genre, vooral vanwege zijn hoezen voor bands zoals Absu, Marduk, Immortal, Månegarm en Suidakra. Geïnspireerd door strips en films begon hij op jonge leeftijd zijn eigen verhalen te schrijven en te tekenen. Dit leidde tot "Odoric", waarvan hij drie albums in zwart-wit voltooide voordat hij samenwerkte met scenarist Filip Keunen voor een kleurenalbum "De Wal des Doods" in 1996. Na een periode voor de muziekwereld te hebben gewerkt, herleefde hij Odoric in een soundtrack project met componist Arkadius Antonik van Suidakra. Later ontstond "Alaric Wolfbite", een one-shot graphic novel over Odoric's zoon Alaric in een low fantasy / alternate history setting.

Bron: depoort.com

Adriaenssens, Ivan

Ivan Petrus Adriaenssens is tekenaar en werkte mee aan diverse strips, animatiefilms en theaterproducties. De Eerste Wereldoorlog, de eerste gefotografeerde en gefilmde oorlog, is zijn grote passie. Hij regisseerde ook het NTR-/Ketnet-game Kleine stappen in een grote oorlog. Voor Afspraak in Nieuwpoort won hij de Stripsschapsprijs.

Bron: lannoo.be