signeersessies 2022


Vukic, Bojan

Bojan Vukić is een striptekenaar uit Zajecar, Servië. In 2010-11 was hij de tekenaar van de strip "De Ouden" (Reeks 1800) bij de Franse uitgeverij Soleil, met Jean-Marc Lainé, "De terugkeer vanDorian Gray" met Stéphane Betbeder in 2012 en "Merlijn - De profeer" met Jean-Luc Istin, sinds 2013. Daarenboven tekende hij ook verschillende albums in de reeksen "Elfen", "Magiërs", "Orks&Goblins", "De Meester inquisiteurs" en "Orakel".

Bron: bedetheque.com

Strzelecki, Caryl

Caryl Strzelecki heeft een Poolse vader en een Nederlandse moeder. Vanaf 1980 publiceerde hij stripverhalen in verschillende regio-nale bladen (De Nete & Publiflash). Al tijdens zijn studies verzond hij zijn stop-comics van de familie Koemans naar het maandblad Spetters van Jan Bucquoy. In 2011 verscheen "De kleuren van het getto", een graphic novel over het ghetto van Warschau dat vervolgens diverse keren in de prijzen viel en o.a. de National Jewish Book Award kreeg. Daarna verschenen in 2013 "De gierenclub", een striproman i.s.m. Rudi Vranckx, in 2016 "Verloren", met waargebeurde vluchtelingenverhalen en tenslotte in 2019 “Imagine Mosul”, een strip over Iraakse-muzikanten.    https://www.jta.org/2012/01/12/culture/spiegelman-among-national-jewish-book-awards-winners


Zarcone, Emiliano

Emiliano Zarcone is geboren in 1978 in Italië waar hij ook woont. Deze striptekenaar werkt samen met scenarist Thierry Gloris. Samen hebben ze "Waterloo 1911" geproduceerd (Delcourt, 2008-2012), daarna de reeks "Champs d'honneur", waarvan het eerste deel, "Valmy", in 2016 is verschenen (Delcourt). Hij hernieuwt hun samenwerking in deze nieuwe historische reeks Kurusan, De zwarte samoerai

Bron: bedetheque.com

Gloris, Thierry

Thierry Gloris, geboren op 29 maart 1974 in Franche-Comté, Frankrijk, is een stripauteur die in 2006 zijn eerste reeks Le Codex Angélique publiceerde. Hij studeerde aan de universiteit van Bordeaux. Hij schrijft voornamelijk historische scenario's, waaraan hij fantastische elementen toevoegt, die volgens hem onwaarschijnlijke situaties mogelijk maken en de ware menselijke natuur onthullen. 

Bron: wikipedia.org

Cornelis, Patrick

Grafisch ontwerper Patrick Cornelis was achter de schermen al lang bezig met striptekenen, maar vond met Virus eindelijk een verhaal dat hij met passie wilde vertellen. Virus is een onvervalste zombiestrip, maar gebruikt daarnaast elementen uit magische fantasy. Het resultaat is een uniek product dat zich niet onderdoet voor een hoop inter-nationale horrorstrips. De reeks is afgerond en kan aangekocht worden in een mooie verzamelbox. Zijn nieuwste reeks "Waldin" een epos dat zich afspeelt in de fantasy wereld doet het ook erg goed. Deel 4 van deze reeks staat alvast op de planning voor 2022.Van Brussel, Chris (Criva)

Criva is vooral bekend van zijn verrassende reeks Jorikus Magnus. Hij debuteerde met het album "De eilander", dat hij net zoals Jorikus Magnus samen gemaakt heeft met scenarist Verhast (pseudoniem voor Stijn Verhaege). Zowel op het vlak van tekeningen als van verhaal is dit album van een internationale klasse. Het gros van de Franse fantasy-strips durft nergens creatief om te springen met de clichés van het genre. Jorikus Magnus doet dat wel en zorgt er zo mee voor dat dit album uit het enorme aanbod springt. Zijn laatste creatie, Kasper Hauser (samen met Verhast en Proost) vertelt het verhaal over één van de grootste onopgeloste raadsels van de 19de eeuw... 


Ysebaert, Mattias

Mattias Ysebaert (Vilvoorde, 1995) behaalde zijn diploma Graphic Storytelling aan de LUCA School of Arts in Brussel. ‘Uitzicht met Kamer’, een verhaal over een jonge vrouw, op kot in Brussel, die spoken ziet, is zijn debuutalbum dat in februari 2020 verscheen. In de kubus werkt hij aan ‘Inbreker’, een strip waarin mythologische wezens, uitgestorven dieren en halfnaakte vrouwen elkaar ontmoeten.

Bron: marcsleen.be

Fagard, Kristof

Kristof Fagard is een Belgisch striptekenaar, vooral bekend als assis-tent bij Merho's 'De Kiekeboes' sinds eind 2007. Sinds 2020 is hij ook Merho's co-opvolger qua artwork, naast Steve Van Bael, en dus de tweede en huidige tekenaar die 'De Kiekeboes' voortzet. Fagard werkt ook als illustrator onder het pseudoniem "KREO", afgeleid van zijn eerste initialen.

Bron: lambiek.net

Proost, Bart & Barcas

Proost is geboren in Turnhout, maar groeide op in Neerpelt en is sinds 2009 officieel stadstekenaar van zijn woon- plaats Lommel. Hij is vooral bekend van de stripreeks Alexander De Grote en het oneshot "Alleen op de wereld". 
Alexander De Grote is een stripfiguurtje dat het bekende historisch personage parodieert. In 2011 verscheen het eer-ste gag-album. In 2013 verscheen het tweede humoristische avonturenalbum ‘De Sandalen van Hermes’. In februari 2016 verscheen het derde Alexander-album ‘Het Raadsel van de Sfinx’, wederom een komisch avonturen-verhaal. In oktober 2017 kwam bij dezelfde uitgeverij het gagalbum 'De Kleine Alexander' uit, een deels edu-catief gag-album over de jeugd van de jonge Alexander.


Louwes, Stephan

Stephan Louwes (Leuven, 1993), studeerde af aan de LUCA School of Arts in Brussel. Zijn debuut, een verbeterde versie van zijn masterproject ‘Limbo, Lux in Tenebris’, verscheen in 2019 bij Oogachtend. Hij werkt in de kubus aan de opvolger hiervan.

Bron: marcsleen.be

Leemans, Hec - aanvangsuur: 14:30

Hij is vooral bekend van de stripreeks "Bakelandt". Het eerste verhaal in deze reeks verscheen vanaf 20 oktober 1975 in de kranten Het Laatste Nieuws en De Nieuwe Gazet. Voor de scenario's was Daniël Jansens verantwoordelijk, maar na de dood van deze laatste nam Leemans ook de scenario's voor zijn rekening. In 1997 maakte Leemans een stripreeks met de figuren van de Eén-reeks F.C. De Kampioenen. Mede dankzij de enorme populariteit van de televisieserie, werd ook deze humoristische reeks met dezelfde titel een succes. Tom Bouden assisteert hem bij deze reeks. Hij bedacht ook het scenario van de strips van W817, gebaseerd op een televisiereeks op Ketnet. Leemans werkte ook mee aan de spin-off Vertongen & Co. 

Bron: nl.wikipedia.org

Geinz

Geinz is een Vlaamse striptekenaar en comic writer uit Izegem. Hij is actief sinds 2006, heeft een wekelijkse car-toon op de nieuwssite Zita.be, en werk-te ook voor Black & White Company, Creatief schrijven, Go4Media, Intermo-biel, Kartoenfabriek, Natuur&Milieu ,StripEnergie,StripTeasers, en de uitge-verijen Kippenvel, Pelckmans en Plan-tyn. Hij publiceerde zijn werk in verschil-lende print- en online magazines, zoals Clickburg, Cookies Comics, GRNVLD, Krant van West-Vlaanderen,Strike, Stri-pelmagazine, Stripster en Filmmagazi-ne. Geinz schreef gags en strips voor tekenaars als Lectrr ('Lars'), Daniel van den Broek ('Viktor & Frenky', 'Juttertje'), Poetzarelli ('Caztar'), Jean Deras ('De Rode Ruiter'), Joey Potargent ('Bieske'), Jean-Marc van Tol ('Kort en Triest'), Pieter Hogenbirk ('Jaap & Joop'), Kim Duchateau ('Esther Verkest') en Mark Retera ('Dirkjan').

Bron: lambiek.net

Verhaegen, Marc

Verhaegen studeerde aan het Sint-Lucasinstituut waar hij de klassieke opleiding kreeg met als specialisatie animatiefilm. Na zijn studies werkte hij vooral als freelance-animator aan ver-schillende tekenfilmproducties voor Pen Film in Gent. In 1987 begon Verhaegen aan de stripreeks Boes. In 1988 schreef hij voor de heruitgave van de Suske en Wiske-klassieker De schat van Beersel.

In 2005 maakte Verhaegen een strip met als werktitel Rebecca R. en met als hoofdpersonen Senne en Sanne. Op 23 maart 2007 verscheen Het geheim van Michiel de Ruyter, een stripalbum gete-kend door Verhaegen en geschreven door Verhaegen en Jan Kragt. In 2008 kwam het album De Vliegende Hollan-der en het VOC-complotuit, waarin bei-de auteurs een licht werpen op het ontstaan van de V.O.C. en de legende van De Vliegende Hollander. In dat-zelfde jaar tekende en schreef Ver-haegen V-bommen op Antwerpen.

Bron: nl.wikipedia.org

Bergmans, René

René Bergmans is een Nederlandse illustrator en stripauteur die in België woont en werkt. Behalve commercieel tekenwerk - onder andere voor promotionele stripalbums voor de uitgevers KBU en Concept, is hij de tekenaar van de stripreeks 'SfinX' (2007-...) voor het meidenblad Tina.

Hij verzorgde vijf albums in de reeks 'Jules en Ollie' (KBU Uitgevers), die allemaal in 1996 verschenen. In elk album lossen de twee detectives een zaak op in een andere Nederlandse stad, waarbij ze alle populaire locaties bezoeken. Sinds 2002 is René Bergmans één van de vaste medewerkers aan het meidenblad Tina. Nadat hij diverse losstaande stripverhalen illustreerde.

Bron: lambiek.net