signeersessies 2021


Fagard, Kristof

Kristof Fagard is een Belgisch striptekenaar, vooral bekend als assis-tent bij Merho's 'De Kiekeboes' sinds eind 2007. Sinds 2020 is hij ook Merho's co-opvolger qua artwork, naast Steve Van Bael, en dus de tweede en huidige tekenaar die 'De Kiekeboes' voortzet. Fagard werkt ook als illustrator onder het pseudoniem "KREO", afgeleid van zijn eerste initialen.

Bron: lambiek.net

Strzelecki, Caryl

Caryl Strzelecki heeft een Poolse vader en een Nederlandse moeder. Vanaf 1980 publiceerde hij stripverhalen in verschillende regio-nale bladen (De Nete & Publiflash). Al tijdens zijn studies verzond hij zijn stop-comics van de familie Koemans naar het maandblad Spetters van Jan Bucquoy. In 2011 verscheen "De kleuren van het getto", een graphic novel over het ghetto van Warschau dat vervolgens diverse keren in de prijzen viel en o.a. de National Jewish Book Award kreeg. Daarna verschenen in 2013 "De gierenclub", een striproman i.s.m. Rudi Vranckx, in 2016 "Verloren", met waargebeurde vluchtelingenverhalen en tenslotte in 2019 “Imagine Mosul”, een strip over Iraakse-muzikanten.    https://www.jta.org/2012/01/12/culture/spiegelman-among-national-jewish-book-awards-winners


Gevuld, Yan

Eind jaren '70 publiceerde Yan Gevuld, zij het niet onder dit pseudoniem, illustraties in de Stipkrant, destijds een dinsdagbijlage bij de kranten Het Nieuwsblad, De Gentenaar en De Landwacht. Sinds juli 2014 start hij een internetstrip 'Grueson'. Yan schrijft de teksten in het Engels, maar vertaalt ze natuurlijk ook naar het Nederlands. In 2019 stoppen de online publicaties, de eerste cyclus van Grueson is voltooid. De tweede cyclus bestaat uit lange verhalen en momenteel wordt er gewerkt aan het eerste avontuur. Er ligt nog geen datum van publicatie vast.

Je kan waar Yan momenteel aan werkt volgen op zijn facebookpagina, alles wat daarop terechtkomt is openbaar en minstens eenmaal per week wordt er een afbeelding geplaatst. Je hoeft enkel een account te hebben bij Facebook.

Bron: http://www.Yan-gevuld.be/

Paquet, Robert

Paquet is in 1971 in België geboren en woont niet ver van het circuit van Francorchamps. Hij voltooide zijn stripstudies aan de Luikse Sint-Lucasschool, waar hij een leerling was van Jean-Yves Stanicel. Hij gaat verder in de leer bij Chris Lamquet op Adeleen & Dobs. Later zal hij met hem samen-werken aan enkele sets van de strips Apollo 13, Alvin Norge,... Hij maakt ook enkele samenvattingen voor de krant "Robbedoes". In 2003 sluit hij zich aan bij de Graton-studio en neemt hij deel aan de realisatie van een vijftiental albums op en rond het personage Michel Vaillant. In 2010 creëert hij samen met Christian Papazoglakis en Nedzad Kamenica de PaKaP-studio. Meer info: http://www.pakap.net

Bron: http://www.glenatbd.com/

Andronik, Filip

Filip Andronik werd in 1981 geboren in Sarajevo. Hij is afgestudeerd aan de Hoge School voor Toegepaste Kunsten en is de organisator en voorzitter van Drugi Ugao, dat is opgericht om de stripcultuur in Bosnië en Herzegovina te bevorderen. Hij heeft meegewerkt aan strips die zijn gepubliceerd in alle kranten en tijdschriften in Bosnië en Herzegovina en daarbuiten. Hij is de auteur van de stripreeks Amnesia, en Gangs, MS13. Filip won prijzen voor het beste stripscenario op het Jeugdfestival in Leskovac, Servië, in 2007 en in 2010, voor het beste creatieve werk over de Europese Unie en Bosnië en Herze-govina, van Radio Sarajevo, in 2010 en voor het beste grafische arrangement van gepubliceerde boe-ken, in 2009, voor de strip Amnesia.

Bron: editions-delcourt.fr

Mavric, Senad

Senad Mavric is geboren in Sarajevo (Bosnië) waar hij ook woont. Hij is illustrator en cartoonist. Hij werkte samen met Jean-Pierre Pécau en Scarlett Smulkowski aan de creatie van de reeks Oorlogsmachines (Delcourt, 2016), waarbij hij de tekenaar was van de volgende delen: "Deze machine doodt facisten", "Krieg Machine", "Dream Team" en ook "L'Étoile de Koursk". Hij tekende ook deel 11 van "Man van het jaar", naar een scenario van Céka (Delcourt).

Bron: editions-delcourt.fr

Verhaeghe, Christian & Ooms, Olga

Christian Verhaeghe studeerde mecha-nica. Hij debuteerde in 1993 met een verhaal van zes pagina's in het tijdschrift Jet van uitgeverij Lombard. Hij werkte samen met schrijver en uitgever Ronny Matton aan de historische strips 'De Bezette Stad', 'De Leeuw van Vlaanderen' en 'Kroniek van de Gulden-sporenslag' bij uitgeverij Talent. Deze laatste werd ook in het Frans vertaald ('Ambre Blanc'). Daarna ging hij voor de Franse markt werken, te beginnen met het overnemen van het artwork van de serie 'Les Traine-Ténèbres' van Peter Nielsen bij Soleil Productions. De schrij-ver van deze reeks is Brice Tarvel, met wie Verhaeghe in 2004 de reeks 'Les Contes de Mortepierre' creëerde. Hij werkt sinds 2013 bij Studio Vander-steen, en levert sinds het album 'Het Schrikkelspook' bijdragen aan de strip 'Suske en Wiske'.
Bron: Lambiek.net

Cambré, Charel

Charel Cambré (1968) is een Vlaams illustrator en animatiefilmer. Hij werkt bij Studio Vandersteen, de stripstudio die verantwoordelijk is voor onder meer Suske en Wiske. Hij werkt mee aan een heleboel gekende en minder gekende tv-animatieseries en enkele langspeel-films. Zijn grote liefde ligt echter bij de strip en tussen zijn tekenfilmwerk door, werkt hij aan de stripreeks Streetkids, en daarna aan een van de twee Pfaffs-albums. Hij komt in het vizier van Studio 100 en maakt voor hen de strips van Spring en Mega Mindy. Hij werkt ook aan zijn eigen stripreeks Jump, waarvan bij Standaard Uitgeverij zestien delen zijn verschenen.

Sinds 2013 is Charel nauw verbonden met Suske en Wiske als tekenaar van Amoras. Voor deel 5 van deze reeks Wiske ontving hij in 2015 samen met scenarist Marc Legendre de Willy Vandersteenprijs.

Papazoglakis, Christian

Papazoglakis werd in 1969 in Brussel geboren. Na zijn afstuderen aan het Sint-Lucas instituut was hij in 1991 medeschepper van de multidisciplinaire groep Artzoo Graphic. Hij sloot zich aan bij het onafhankelijke collectief Héca-tombes voor een paar zelfgepro-duceerde collectieve albums, waar hij Nikola Witko ontmoette. Hij werkt vanaf 1998 als assistent van Jean Graton aan de serie Michel Vaillant, samen met Robert Paquet en Nedzad Kamenica, om tot 2009 de tekeningen van de serie te verzorgen. Paquet, Kamenica en Papa-zoglakis bundelen in 2010 hun krachten onder de naam "Studio paKap" om te werken aan eigen grafische producties, strips, illustraties en mechanische foto-montages.

Tekst © Glénat

Cornelis, Patrick

Grafisch ontwerper Patrick Cornelis was achter de schermen al lang bezig met striptekenen, maar vond met Virus eindelijk een verhaal dat hij met passie wilde vertellen. Virus is een onvervalste zombiestrip, maar gebruikt daarnaast elementen uit magische fantasy. Het resultaat is een uniek product dat zich niet onderdoet voor een hoop inter-nationale horrorstrips. De reeks is afgerond en kan aangekocht worden in een mooie verzamelbox. Zijn nieuwste reeks "Waldin" een epos dat zich afspeelt in de fantasy wereld doet het ook erg goed. Deel 4 van deze reeks staat alvast op de planning voor 2022.Heijink, John

John Heijink  werkt al zijn grootste deel van zijn leven als vormgever op diverse terreinen:  naast strips maakt hij  onder meer schilderijen, tekeningen en illustraties. In Eindhoven heeft hij de kunstacademie afgerond. In 1989 debuteerde hij in het stripblad “Striptuur” . Zijn visie op Eindhoven is goed te herkennen in de eerste delen van zijn scifi-strips ‘Kapitein Kreiss’. John is ook vaste illustrator voor tijdschrift en online site e52.

Franssen, Harald

Afgestudeerd in 1997 van het Sint-Lucas instituut in Luik. Na een passage via webdesign, is hij tekenaar geworden voor institutionele en particuliere klan-ten (Cefora, Studio100, Solidaris, P,...). Hij heeft ook een tussenstop gemaakt als  perstekenaar en cartoonist (Marian-ne Belgique, Roularta, Albin Michel) om tot slot ook story-boards te maken voor series en films. Hij werkt regelmatig samen met burgerbewegingen om debatavonden te animeren als live-ontwerper over sociale questies als luchtkwaliteit, energie en stakings-bewegingen. Hij publiceerde nu zijn eerste stripverhaal bij Delcourt  en ver-taald bij Daedalus "A heart in common" over de Belgische geschiedenis van de sociale zekerheid en dit alles in samenwerking met Cepag, FGTB en Solidaris.