signeersessies 2021


Cornelis, Patrick

Grafisch ontwerper Patrick Cornelis was achter de schermen al lang bezig met striptekenen, maar met Virus vond eindelijk een verhaal dat hij met passie wilde vertellen. Virus is een onvervalste zombiestrip, maar gebruikt daarnaast elementen uit magische fantasy. Het resultaat is een uniek product dat zich niet onderdoet voor een hoop inter-nationale horrorstrips. Door zijn super-drukke programma, zal hij in 2019 niet op veel plaatsen kunnen signeren, toch hebben wij hem kunnen strikken. Hij brengt in 2019 een remake uit van de bekende Rode Ridder strip " De Toverspiegel".

Hierlangs vind je alvast een voorsmaak-je...

Proost, Bart & Barcas

Proost is geboren in Turnhout, maar groeide op in Neerpelt en is sinds 2009 officieel stadstekenaar van zijn woon- plaats Lommel. Hij is vooral bekend van de stripreeks Alexander De Grote en het oneshot "Alleen op de wereld". 
Alexander De Grote is een stripfiguurtje dat het bekende historisch personage parodieert. In 2011 verscheen het eer-ste gag-album. In 2013 verscheen het tweede humoristische avonturenalbum ‘De Sandalen van Hermes’. In februari 2016 verscheen het derde Alexander-album ‘Het Raadsel van de Sfinx’, wederom een komisch avonturen-verhaal. In oktober 2017 kwam bij dezelfde uitgeverij het gagalbum 'De Kleine Alexander' uit, een deels edu-catief gag-album over de jeugd van de jonge Alexander.


Heijink, John

John Heijink  werkt al zijn grootste deel van zijn leven als vormgever op diverse terreinen:  naast strips maakt hij  onder meer schilderijen, tekeningen en illustraties. In Eindhoven heeft hij de kunstacademie afgerond. In 1989 debuteerde hij in het stripblad “Striptuur” . Zijn visie op Eindhoven is goed te herkennen in de eerste delen van zijn scifi-strips ‘Kapitein Kreiss’. John is ook vaste illustrator voor tijdschrift en online site e52.

Franssen, Harald

Afgestudeerd in 1997 van het Sint-Lucas instituut in Luik. Na een passage via webdesign, is hij tekenaar geworden voor institutionele en particuliere klan-ten (Cefora, Studio100, Solidaris, P,...). Hij heeft ook een tussenstop gemaakt als  perstekenaar en cartoonist (Marian-ne Belgique, Roularta, Albin Michel) om tot slot ook story-boards te maken voor series en films. Hij werkt regelmatig samen met burgerbewegingen om debatavonden te animeren als live-ontwerper over sociale questies als luchtkwaliteit, energie en stakings-bewegingen. Hij publiceerde nu zijn eerste stripverhaal bij Delcourt  en ver-taald bij Daedalus "A heart in common" over de Belgische geschiedenis van de sociale zekerheid en dit alles in samenwerking met Cepag, FGTB en Solidaris.