signeersessies 2021

Dit jaar gaan we "ALL THE WAY".
Maar liefst 12 fantastische tekenaars zullen er dit jaar een topeditie van maken.

Mondjesmaat geven we op deze pagina de namen van deze toptalenten vrij. 

Kom dus zeker regelmatig een kijkje nemen.

Andronik, Filip

Filip Andronik werd in 1981 geboren in Sarajevo. Hij is afgestudeerd aan de Hoge School voor Toegepaste Kunsten en is de organisator en voorzitter van Drugi Ugao, dat is opgericht om de stripcultuur in Bosnië en Herzegovina te bevorderen. Hij heeft meegewerkt aan strips die zijn gepubliceerd in alle kranten en tijdschriften in Bosnië en Herzegovina en daarbuiten. Hij is de auteur van de stripreeks Amnesia, en Gangs, MS13. Filip won prijzen voor het beste stripscenario op het Jeugdfestival in Leskovac, Servië, in 2007 en in 2010, voor het beste creatieve werk over de Europese Unie en Bosnië en Herze-govina, van Radio Sarajevo, in 2010 en voor het beste grafische arrangement van gepubliceerde boe-ken, in 2009, voor de strip Amnesia.


Bron: editions-delcourt.fr

Mavric, Senad

Senad Mavric is geboren in Sarajevo (Bosnië) waar hij ook woont. Hij is illustrator en cartoonist. Hij werkte samen met Jean-Pierre Pécau en Scarlett Smulkowski aan de creatie van de reeks Oorlogsmachines (Delcourt, 2016), waarbij hij de tekenaar was van de volgende delen: "Deze machine doodt facisten", "Krieg Machine", "Dream Team" en ook "L'Étoile de Koursk". Hij tekende ook deel 11 van "Man van het jaar", naar een scenario van Céka (Delcourt).


Bron: editions-delcourt.fr

Verhaeghe, Christian & Ooms, Olga

Christian Verhaeghe studeerde mecha-nica. Hij debuteerde in 1993 met een verhaal van zes pagina's in het tijdschrift Jet van uitgeverij Lombard. Hij werkte samen met schrijver en uitgever Ronny Matton aan de historische strips 'De Bezette Stad', 'De Leeuw van Vlaanderen' en 'Kroniek van de Gulden-sporenslag' bij uitgeverij Talent. Deze laatste werd ook in het Frans vertaald ('Ambre Blanc'). Daarna ging hij voor de Franse markt werken, te beginnen met het overnemen van het artwork van de serie 'Les Traine-Ténèbres' van Peter Nielsen bij Soleil Productions. De schrij-ver van deze reeks is Brice Tarvel, met wie Verhaeghe in 2004 de reeks 'Les Contes de Mortepierre' creëerde. Hij werkt sinds 2013 bij Studio Vander-steen, en levert sinds het album 'Het Schrikkelspook' bijdragen aan de strip 'Suske en Wiske'.
Bron: Lambiek.net

Cambré, Charel

Charel Cambré (1968) is een Vlaams illustrator en animatiefilmer. Hij werkt bij Studio Vandersteen, de stripstudio die verantwoordelijk is voor onder meer Suske en Wiske. Hij werkt mee aan een heleboel gekende en minder gekende tv-animatieseries en enkele langspeel-films. Zijn grote liefde ligt echter bij de strip en tussen zijn tekenfilmwerk door, werkt hij aan de stripreeks Streetkids, en daarna aan een van de twee Pfaffs-albums. Hij komt in het vizier van Studio 100 en maakt voor hen de strips van Spring en Mega Mindy. Hij werkt ook aan zijn eigen stripreeks Jump, waarvan bij Standaard Uitgeverij zestien delen zijn verschenen.

Sinds 2013 is Charel nauw verbonden met Suske en Wiske als tekenaar van Amoras. Voor deel 5 van deze reeks Wiske ontving hij in 2015 samen met scenarist Marc Legendre de Willy Vandersteenprijs.

Papazoglakis, Christian

Papazoglakis werd in 1969 in Brussel geboren. Na zijn afstuderen aan het Sint-Lucas instituut was hij in 1991 medeschepper van de multidisciplinaire groep Artzoo Graphic. Hij sloot zich aan bij het onafhankelijke collectief Héca-tombes voor een paar zelfgepro-duceerde collectieve albums, waar hij Nikola Witko ontmoette. Hij werkt vanaf 1998 als assistent van Jean Graton aan de serie Michel Vaillant, samen met Robert Paquet en Nedzad Kamenica, om tot 2009 de tekeningen van de serie te verzorgen. Paquet, Kamenica en Papa-zoglakis bundelen in 2010 hun krachten onder de naam "Studio paKap" om te werken aan eigen grafische producties, strips, illustraties en mechanische foto-montages.

Tekst © Glénat

Cornelis, Patrick

Grafisch ontwerper Patrick Cornelis was achter de schermen al lang bezig met striptekenen, maar met Virus vond eindelijk een verhaal dat hij met passie wilde vertellen. Virus is een onvervalste zombiestrip, maar gebruikt daarnaast elementen uit magische fantasy. Het resultaat is een uniek product dat zich niet onderdoet voor een hoop inter-nationale horrorstrips. Door zijn super-drukke programma, zal hij in 2019 niet op veel plaatsen kunnen signeren, toch hebben wij hem kunnen strikken. Hij brengt in 2019 een remake uit van de bekende Rode Ridder strip " De Toverspiegel".

Hierlangs vind je alvast een voorsmaak-je...

Proost, Bart & Barcas

Proost is geboren in Turnhout, maar groeide op in Neerpelt en is sinds 2009 officieel stadstekenaar van zijn woon- plaats Lommel. Hij is vooral bekend van de stripreeks Alexander De Grote en het oneshot "Alleen op de wereld". 
Alexander De Grote is een stripfiguurtje dat het bekende historisch personage parodieert. In 2011 verscheen het eer-ste gag-album. In 2013 verscheen het tweede humoristische avonturenalbum ‘De Sandalen van Hermes’. In februari 2016 verscheen het derde Alexander-album ‘Het Raadsel van de Sfinx’, wederom een komisch avonturen-verhaal. In oktober 2017 kwam bij dezelfde uitgeverij het gagalbum 'De Kleine Alexander' uit, een deels edu-catief gag-album over de jeugd van de jonge Alexander.


Heijink, John

John Heijink  werkt al zijn grootste deel van zijn leven als vormgever op diverse terreinen:  naast strips maakt hij  onder meer schilderijen, tekeningen en illustraties. In Eindhoven heeft hij de kunstacademie afgerond. In 1989 debuteerde hij in het stripblad “Striptuur” . Zijn visie op Eindhoven is goed te herkennen in de eerste delen van zijn scifi-strips ‘Kapitein Kreiss’. John is ook vaste illustrator voor tijdschrift en online site e52.

Franssen, Harald

Afgestudeerd in 1997 van het Sint-Lucas instituut in Luik. Na een passage via webdesign, is hij tekenaar geworden voor institutionele en particuliere klan-ten (Cefora, Studio100, Solidaris, P,...). Hij heeft ook een tussenstop gemaakt als  perstekenaar en cartoonist (Marian-ne Belgique, Roularta, Albin Michel) om tot slot ook story-boards te maken voor series en films. Hij werkt regelmatig samen met burgerbewegingen om debatavonden te animeren als live-ontwerper over sociale questies als luchtkwaliteit, energie en stakings-bewegingen. Hij publiceerde nu zijn eerste stripverhaal bij Delcourt  en ver-taald bij Daedalus "A heart in common" over de Belgische geschiedenis van de sociale zekerheid en dit alles in samenwerking met Cepag, FGTB en Solidaris.