signeersessies 2020


Looky & Siamh

Looky is geboren in 1987. Hij is een ware autodidact. Op school heeft hij zijn passie ontdekt: in de marge van zijn schriften tekende hij alles en de hele tijd... Het is op het internet dat Looky zichzelf bekend maakte en opgemerkt werd. Hij geeft zijn werk bloot op ver-schillende grafische forums. Soleil bood hem vervolgens aan om samen te werken met Emmanuel Nhieu voor deel 5 van "Nocturnes Rouges". Looky kan eindelijk zijn passie voor tekenen realiseren! Sindsdien jongleert hij tussen de klassen van zijn animatie-school en zijn werk als tekenaar met het vervolg van "Nocturnes Rouges". Er zijn ook nieuwe avonturen in de maak met andere auteurs.


Proost, Bart & Barcas

Proost is geboren in Turnhout, maar groeide op in Neerpelt en is sinds 2009 officieel stadstekenaar van zijn woon- plaats Lommel. Hij is vooral bekend van de stripreeks Alexander De Grote en het oneshot "Alleen op de wereld". 
Alexander De Grote is een stripfiguurtje dat het bekende historisch personage parodieert. In 2011 verscheen het eer-ste gag-album. In 2013 verscheen het tweede humoristische avonturenalbum ‘De Sandalen van Hermes’. In februari 2016 verscheen het derde Alexander-album ‘Het Raadsel van de Sfinx’, wederom een komisch avonturen-verhaal. In oktober 2017 kwam bij dezelfde uitgeverij het gagalbum 'De Kleine Alexander' uit, een deels edu-catief gag-album over de jeugd van de jonge Alexander.


Paquet, Robert

Paquet is in 1971 in België geboren en woont niet ver van het circuit van Francorchamps. Hij voltooide zijn stripstudies aan de Luikse Sint-Lucasschool, waar hij een leerling was van Jean-Yves Stanicel. Hij gaat verder in de leer bij Chris Lamquet op Adeleen & Dobs. Later zal hij met hem samen-werken aan enkele sets van de strips Apollo 13, Alvin Norge,... Hij maakt ook enkele samenvattingen voor de krant "Robbedoes". In 2003 sluit hij zich aan bij de Graton-studio en neemt hij deel aan de realisatie van een vijftiental albums op en rond het personage Michel Vaillant. In 2010 creëert hij samen met Christian Papazoglakis en Nedzad Kamenica de PaKaP-studio. Meer info: http://www.pakap.net

Bron: http://www.glenatbd.com/

Papazoglakis, Christian

Papazoglakis werd in 1969 in Brussel geboren. Na zijn afstuderen aan het Sint-Lucas instituut was hij in 1991 medeschepper van de multidisciplinaire groep Artzoo Graphic. Hij sloot zich aan bij het onafhankelijke collectief Héca-tombes voor een paar zelfgepro-duceerde collectieve albums, waar hij Nikola Witko ontmoette. Hij werkt vanaf 1998 als assistent van Jean Graton aan de serie Michel Vaillant, samen met Robert Paquet en Nedzad Kamenica, om tot 2009 de tekeningen van de serie te verzorgen. Paquet, Kamenica en Papa-zoglakis bundelen in 2010 hun krachten onder de naam "Studio paKap" om te werken aan eigen grafische producties, strips, illustraties en mechanische foto-montages.

Tekst © Glénat

Sels, Erwin

Erwin Sels, pseudoniem Ersel is een Vlaams striptekenaar afkomstig van Antwerpen en zoon van tekenaar Frank Sels. Hij heeft sinds eind jaren '80 een indrukwekkend eigen oeuvre opge-bouwd dat voornamelijk bestaat uit realistisch getekende historische strip-albums en -reeksen. Zo heeft hij ondermeer het werk van Jean-François Charles vervolgd in de reeks "De pioniers van de nieuwe wereld" en heeft hij zijn talenten bevestigd met "Claymore". Voor uitgeverij Glénat heeft hij o.a. de reeksen "De bewaker van de lans" en "Het einde der tijden" op zijn palmares staan. Voor uigeverij Casterman heeft hij samen met Renot de reeks "Medea" gecreëerd.

Franssen, Harald

Afgestudeerd in 1997 van het Sint-Lucas instituut in Luik. Na een passage via webdesign, is hij tekenaar geworden voor institutionele en particuliere klan-ten (Cefora, Studio100, Solidaris, P,...). Hij heeft ook een tussenstop gemaakt als  perstekenaar en cartoonist (Marian-ne Belgique, Roularta, Albin Michel) om tot slot ook story-boards te maken voor series en films. Hij werkt regelmatig samen met burgerbewegingen om debatavonden te animeren als live-ontwerper over sociale questies als luchtkwaliteit, energie en stakings-bewegingen. Hij publiceerde nu zijn eerste stripverhaal bij Delcourt  en ver-taald bij Daedalus "A heart in common" over de Belgische geschiedenis van de sociale zekerheid en dit alles in samenwerking met Cepag, FGTB en Solidaris.