signeersessies 2019

Signeer-regels voor de stand van Daedalus

Volgende tekenaars komen signeren:

       Vanuit Italië: Paolo Martinello - Giancarlo Olivares

       Vanuit Frankrijk: Jean-Marc Krings (geannuleerd wegens familiale omstandigheden)

       Vanuit België: Michel Pierret


Om zoveel mogelijke mensen een kans te geven om met al onze auteurs kennis te maken, kunnen er per keer slechts 2 signeertickets bekomen worden waarvan maximum één voor onze Italiaanse auteurs.

Martinello, Paolo

Paolo Martinello werd geboren in Vicenza in 1975, hij studeerde af aan de Accademia di Belle Arti in Venetië. Hij publiceerde zijn stripverhalen in een aantal magazines ("Trash", "Rave", Tornado Press en Skizzo van Centro Fumetto Andrea Pazienza). Later begon hij te werken voor de uitgeverswereld (Cedam en Mondadori Ragazzi) als illustrator. In 2003 werd hij een full-time freelance-ontwerper en voegde zich bij het Studio Inventario van Giuseppe Palumbo. Hij creëert een miniserie voor Eura Editoriale en werkt samen voor de Franse markt zoals Dargaud ("La Compagnie des Glaces") en Glénat / Drugstore ("Trois Souhaits"). In 2010 tekende hij alle covers van de stripreeks "Valter Dark" (Star Comics).

In 2013 begint hij zijn samenwerking met Sergio Bonelli Editore, voor de beroemde Dylan Dog-reeks.

Olivares, Giancarlo

 In 1996 vond de grote stap plaats: Olivares voegde zich bij Nathan Never's team van ontwerpers en maakte zijn debuut in de serie met het nummer 63, geschreven door Stefano Vietti en getiteld Il mare della desolazione. Van 1999 tot 2004 ontwierp hij alle 64 covers van de eerste serie van Jonathan Steele. In 2003 nam Disney contact met hem op om samen te werken aan het Kylion-project en in 2005 won hij de Ayaaaak-prijs voor het beste getekende verhaal van 2004, dat verscheen op Nathan Never met de tekst van Michele Medda: het is de trilogie After the Apocalypse.  Momenteel werkt Olivares aan Nathan Never, Dragonero en Spider-Man, evenals aan enkele andere VOC Studio-projecten.

Maza (Milorad Vicanović-Maza)

Maza woont in Laktasi, Bosnië en Herzegovina. Hij is een onafhankelijke illustrator en zijn talent stelt hem in staat om boeken, evenals tijdschriften of strips uiterst effectief te illustreren. Hij werkt momenteel aan twee stripverhalen gepubliceerd door Sun, "Pink Triangle" en "Wunderwaffen". Hij telt ook twee delen van de Vekovnici-strips onder zijn projecten. Maza organiseert ook de Stripa Laktasi Fair, een jaarlijks stripfestival dat de belangrijkste artiesten uit de Balkan bijeenbrengt. Op de vraag: "Waarom ben je een artiest," antwoordt hij, "Je kunt niet leven zonder tekenen en ademen." Tekst © Soleil.

Pierret, Michel

Michel Pierret studeert aan het Nationaal Instituut voor Schone Kunsten Saint-Luc in Luik. In 1990 nam hij de tekeningen van de saga "De onthoofde arenden" over gecreëerd door Jean-Charles Kraehn en Patrice Pellerin. Hij creëerde in 2003 met zijn vriend Marco Venanzi, de serie Hidalgo's en ​​ook een one shot over het leven van Zinedine Zidane (2005).  In 2014 ontving hij de award Gabriel Award 2014 voor Aung San Suu Kyi, The Lady of Rangoon.

Cornelis, Patrick

Grafisch ontwerper Patrick Cornelis was achter de schermen al lang bezig met striptekenen, maar met Virus vond eindelijk een verhaal dat hij met passie wilde vertellen. Virus is een onvervalste zombiestrip, maar gebruikt daarnaast elementen uit magische fantasy. Het resultaat is een uniek product dat zich niet onderdoet voor een hoop inter-nationale horrorstrips. Door zijn super-drukke programma, zal hij in 2019 niet op veel plaatsen kunnen signeren, toch hebben wij hem kunnen strikken. Hij brengt in 2019 een remake uit van de bekende Rode Ridder strip " De Toverspiegel".

Hierlangs vind je alvast een voorsmaak-je...

Proost, Bart

Proost is geboren in Turnhout, maar groeide op in Neerpelt en is sinds 2009 officieel stadstekenaar van zijn woon- plaats Lommel. Hij is vooral bekend van de stripreeks Alexander De Grote en het oneshot "Alleen op de wereld". 
Alexander De Grote is een stripfiguurtje dat het bekende historisch personage parodieert. In 2011 verscheen het eer-ste gag-album. In 2013 verscheen het tweede humoristische avonturenalbum ‘De Sandalen van Hermes’. In februari 2016 verscheen het derde Alexander-album ‘Het Raadsel van de Sfinx’, wederom een komisch avonturen-verhaal. In oktober 2017 kwam bij dezelfde uitgeverij het gagalbum 'De Kleine Alexander' uit, een deels edu-catief gag-album over de jeugd van de jonge Alexander.


Van Brussel, Chris (Criva)

Criva is vooral bekend van zijn verrassende reeks Jorikus Magnus. Hij debuteerde met het album "De eilander", dat hij net zoals Jorikus Magnus samen gemaakt heeft met scenarist Verhast (pseudoniem voor Stijn Verhaege). Zowel op het vlak van tekeningen als van verhaal is dit album van een internationale klasse. Het gros van de Franse fantasy-strips durft nergens creatief om te springen met de clichés van het genre. Jorikus Magnus doet dat wel en zorgt er zo mee voor dat dit album uit het enorme aanbod springt. Zijn laatste creatie, Kasper Hauser (samen met Verhast en Proost) vertelt het verhaal over één van de grootste onopgeloste raadsels van de 19de eeuw... 


Krings, Jean-Marc (geannuleerd wegens familiale omstandigheden)

Jean-Marc Krings (°1965) doorloopt een klassiek schoolparcours en behaalt zijn meestergraad aan de Koninklijke Acade-mie voor Schone Kunsten van Brussel. Eind 2004 wordt Krings door Dupuis aangesproken om de avonturen van Violine verder te zetten. Een derde deel volgt in 2006 (getekend in samen-werking met Fabrice Tarrin), en ook een vierde en vijfde deel volgen. Met scena-rist Dugomier creëert Krings in 2016 een album voor de Glénat-collectie Plein Gaz. Het album heet La dernière Targa Florio en wordt gevolgd door ICKX, een tweeluik over de beroemde Belgische Formule 1-held Jacky Ickx, waarvan het eerste deel in 2018 is verschenen. Vanaf 2017 is er FANNY K. bij Standaard Uitgeverij.


Laureysens, Walter

Walter Laureysens, pseudoniem Walte-rell (Antwerpen, 4 noveber 1948) is een Vlaams striptekenaar. Na zijn studies op de Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen werd hij medewerker van Studio Vandersteen en schetste in totaal 197 albums voor de Duitse Bessy-reeks. Als freelancer illustreerde hij voor verschillende educatieve uitgeverijen. Toen in 1978 een medewerker van het tijdschrift Essef hem voorstelde om voor dat blad een strip te ontwerpen, bedacht hij de serie Killroy was here. Sinds 2004 herwerkt hij de serie tot ongeveer acht albums, en geeft ze uit in eigen beheer.

Sels, Erwin

Erwin Sels, pseudoniem Ersel is een Vlaams striptekenaar afkomstig van Antwerpen en zoon van tekenaar Frank Sels. Hij heeft sinds eind jaren '80 een indrukwekkend eigen oeuvre opge-bouwd dat voornamelijk bestaat uit realistisch getekende historische strip-albums en -reeksen. Zo heeft hij ondermeer het werk van Jean-François Charles vervolgd in de reeks "De pioniers van de nieuwe wereld" en heeft hij zijn talenten bevestigd met "Claymore". Voor uitgeverij Glénat heeft hij o.a. de reeksen "De bewaker van de lans" en "Het einde der tijden" op zijn palmares staan. Voor uigeverij Casterman heeft hij samen met Renot de reeks "Medea" gecreëerd.

Heijink, John

John Heijink  werkt al zijn grootste deel van zijn leven als vormgever op diverse terreinen:  naast strips maakt hij  onder meer schilderijen, tekeningen en illustraties. In Eindhoven heeft hij de kunstacademie afgerond. In 1989 debuteerde hij in het stripblad “Striptuur” . Zijn visie op Eindhoven is goed te herkennen in de eerste delen van zijn scifi-strips ‘Kapitein Kreiss’. John is ook vaste illustrator voor tijdschrift en online site e52.